I Потпредседник

Проф.др Драган Данкуц

Проф.др Драган Данкуц рођен је 1960. год. Након завршених студија медицине у Новом Саду, 1994. год. завршио је и специјалистичке студије из оториноларингологије. Од тада траје његово даље едуковање и усмеравање на отологију и микрохирургију средњег и унутрашњег ува код деце и одраслих. Након магистарских студија, полаже и докторске, тако да 2001. год. стекао звање доктора медицинских наука. Активан је члан Српског лекарског друштва, Друштва лекара Војводине и Секције за оториноларингологију, чији је био председник у једном мандату.

За председника ДЛВ−СЛД изабран је на годишњој скупштини 16.02.2011. год. Скупштини се, том приликом, обратио речима: „Моја обавеза и жеља је усмерена на очување угледа и значаја нашег удружења, које је годинама стицано и одржавано, а у намери да у наредном периоду заједничким снагама унапредим његов рад кроз едукацију чланства и издавачку делатност. Задатак нам је да и даље спроводимо квалитетну континуирану едукацију кроз рад подружница и специјалистичких секција. Друштво данас има 19 правно регулисаних подружница у Војводини и 40 специјалистичких секција са преко 6 500 евидентираних чланова.

Жеља ми је да са уредником за издавачку делатност и редакцијским одборима часописа „Медицински преглед“ и „Стоматолошки информатор“ унапредимо наше стручне часописе. У том смислу је потписан споразум о заједничком раду ДЛВ−СЛД са Медицинским факултетом у Новом Саду и Регионалном лекарском комором Војводине на одређеним пољима за унапређење едукације у здравству, здравствене заштите становништава Воводине, здравствене политике и побољшања квалитета часописа.​  Сваком члану ДЛВ−СЛД треба да је част што припада еснафу који је најстарији на Балкану".


icon
Важне информације о чланарини
-Чланарина за 2021. годину износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који не преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 1.800,00 дин
-др медицине и др стоматологије као и чланови сарадници а који нису чланови Друштва, за потврде о континуираној едукацији (сертификат) плаћају 2.000,00 дин
icon
Пријави се на е-маил листу