Позив на претплату за Монографију ''150 година Српског лекарског друштва''

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ ЗА МОНОГРАФИЈУ
„150 ГОДИНА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА"


Поштоване колегинице и колеге,

Српско лекарско друштво ће у оквиру обележавања 150 година од оснивања наредне године објавити монографију „150 година Српског лекарског друштва". У монографији ће се наћи сви догађаји и личности које су у претходних век ипо обележили рад нашег Друштва.

Књига ће имати 22 поглавља, биће богато илустрована фотографијама од којих ће већина бити по први пут публикована, биће штампана на луксузном папиру, тврдог повеза, обима око 1000 страна, формата А4. Друштво је настало и опстало у бурним временима која су обележили ратови (у XIX и XX веку девет ратова у којима су бројни чланови нашег Друштва вршећи своју лекарску дужност жртвовали своје животе), промене уређења и граница наше државе (од Кнежевине Србије када је Друштво основано до данашње Републике Србије).

Упркос свим недаћама и опасностима Друштво је опстало вођено идејом његових оснивача: као место окупљања лекара и размене њихових знања и искустава. Објављивање овако обимне и у сваком погледу репрезентативне књиге није могуће без подршке свих чланова нашег Друштва.

Овом приликом обраћамо Вам се са позивом да се претплатите на књигу која је трајан споменик постојања и континуираног рада нашег Друштва од 1872. године до данас. Имена свих претплатника биће, уз захвалност СЛД, објављена у Монографији као сведочанство подршке и активног учешћа у обележавању јубилеја.

Претплата на књигу износи 6600 динара, са урачунатим ПДВ-ом.

Претплату можете извршити на рачун СЛД 205-8041-21 са позивом на број 111 (у прилогу овог писма
налази се модел уплатнице).

Моле се сви претплатници да поред уплате на мејл Српског лекарског друштва доставе своју адресу на коју ће бити послата Монографија СЛД одмах по изласку из штампе априла 2022. године. Ово са разлога што банка не доставља ажурне податке за уплатиоце.

Молимо Вас да о објављивању Монографије и условима претплате обавестите и Ваше колеге чију имејл адресу немамо.

С поштовањем,
У Београду, 9. јун 2021. Председник СЛД
Академик Радоје Чоловић

 

Пример уплатнице


icon
Важне информације о чланарини
-Чланарина за 2021. годину износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који не преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 1.800,00 дин
-др медицине и др стоматологије као и чланови сарадници а који нису чланови Друштва, за потврде о континуираној едукацији (сертификат) плаћају 2.000,00 дин