Ђурђевдан 2020

Драге колеге, чланови Српског лекарског друштва,

Као што видите, пандемија изазвана Корона вирусом нанела је Српском лекарском друштву неколико тешких удараца.
Први и најтежи ударац је што смо изгубили неколико изврсних чланова са којима смо се с правом поносили. За неке од њих тешко ћемо наћи достојну замену. Њихова смрт је велики губитак за њихове породице, установе у којима су радили, и за нашу здравствену службу у целини.

Због Ваше борбе са овом пошасти, нису се могле одвијати стручне и научне активности Друштва. По свему изгледа, ни јубиларни, 20 Конгрес лекара Србије који смо увелико припремили нећемо моћи да одржимо јер се до краја месеца неће моћи држати скупови у затвореном простору.

Пандемија нас је онемогућила да обележимо и нашу славу, Светог Ђорђа. Молим Вас да се данас сви сетимо нашег заштитника, и да му се помолимо да и даље бди над Српским лекарским друштвом, свим његовим члановима и њиховим породицама.
Ово није ни прво а нажалост верујем ни последње искушење за наше Друштво. Будимо храбри. Било је и тежих искушења у његовој 148 година дугој историји. Српско лекарско друштво је из њих увек излазило јединственије и јаче. Сигуран сам да ће тако бити и после ове пандемије.

Надам се да ће се, захваљујући и вашем раду и пожртвовању, пандемија ускоро смирити и да ће рад нашег друштва одмах оживети на добро наше медицине, нашега народа и наше земље.


Председник Српског лекарског друштва

Проф. др Радоје Чоловић

 


icon
Важне информације о чланарини
-Чланарина за 2020. годину износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 3.600,00 дин
-Чланарина за пензионере који не преузимају потврде о присуству континуираној едукацији (сертификат) износи 1.800,00 дин
-др медицине и др стоматологије као и чланови сарадници а који нису чланови Друштва, за потврде о континуираној едукацији (сертификат) плаћају 2.000,00 дин